Volgende activiteiten

Kabouters

HALLOWEEN

Start activiteit: 31-10-20 17:30

Einde activiteit: 31-10-20 20:00

Leeuwkes

De dag des pompoenen

Start activiteit: 31-10-20 18:30

Einde activiteit: 31-10-20 21:00

Joro's

DE GROTE ONTKENNING

Start activiteit: 31-10-20 19:00

Einde activiteit: 31-10-20 21:30

Knimmers

DE LEGENDE VAN DE BOZE POMPOEN

Start activiteit: 31-10-20 20:00

Einde activiteit: 31-10-20 22:00

Sjo'ers

Kamp Waes

Start activiteit: 31-10-20 20:30

Einde activiteit: 31-10-20 23:00

Spé's

Leefweek

Start activiteit: 08-11-20 00:00

Einde activiteit: 13-11-20 00:00

KSA-biertje

Beste ouders, leden, oud-leiding, creatieveling of gewoon liefhebber van de betere dranken,

Dit jaar hebben we besloten eens iets nieuws te proberen. We gaan ons eigen biertje brouwen! Een biertje is natuurlijk niet compleet zonder een mooi etiket/logo en daarvoor hebben wij een wedstrijd georganiseerd!

Hoe deel te nemen?
-Stuur uw ontwerp of concept door naar bvdv.vandevelde@gmail.com voor 6 november

Wat kan ik winnen?
-een gratis proefpakket van het finale bier en uw ontworpen logo op maar liefst 1000L aan overheerlijk bier.

Wat moet er zeker vermeld staan op het etiket en wat zijn de afmetingen?
- De naam is reeds gekozen door de leiding: "Oepitesken" met als onderschrift: "Koningsblond"
- hoogte 72 mm x lengte 90 mm.
- 7.5% Alc.
- e 33cl
- KSA oepites Zomergem met eventueel ons logo
- Blond speciaalbier. Bevat: water, gerstemout, hop, gist. (gerste moet in het vet staan)
- THT: ..... & LOT XXXX
- Statiegeld: €0,10
- Verder zijn we ook wel grote fan van onze typische Koningsblauwe met fel oranje kleuren dus als deze hierin verwerkt kunnen worden, des te beter!

We kijken alvast uit naar alle inzendingen

Groetjes,
De leiding :)

Week 3

Beste leden en ouders,

Hierbij alvast de link om jullie aanwezigheid voor de volgende activiteit (zondag 18 oktober) vast te leggen:
https://forms.gle/62jnCJ3d4i1yJJG39

Graag herinneren we jullie eraan dat een inschrijving per activiteit louter dient om in orde te zijn met de contact-tracing, hiermee zijn jullie niet ingeschreven voor het volledige werkjaar, dit kan dan weer via deze link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfKbohNxyylnlfyDie27HMnQPFRLcARuwfcVkm7C1_2KdDTcw/viewform?fbclid=IwAR3PecI_rrSY2HprH67j5OwAXF8b8KfKXO7hHB_ddKw8rnmb-DzvEV1-3qQ

We zien jullie graag zondag weer!

Vrolijke KSA-groetjes

De leidingsgroep

Week 2

Beste ouders,

De eerste activiteit zit erop en we zijn heel tevreden over hoe alles verlopen is. Om komende weken alles nog wat vlotter/veiliger te laten verlopen, zetten we nog even enkele zaken op een rijtje:

- Bij het afzetten en halen van de leden dragen ouders (en +12 leden) hun mondmasker.

- De leden lopen zelfstandig naar het vak waar ze ontvangen worden door hun leiding. Bekijk zeker eens onderstaande afbeelding . (Kabouters en Leeuwkes = 1, Joro's en Knimmers = 2, Sjo'ers en Spé's = 3). We werken nog steeds met het half uurtje tussen groepen binnen het zelfde vak, zoals vorige week dus.

- Ouders kunnen wachten op de straat zelf aan de kant van de school. Verzamel als ouder niet tussen de Oepites en TTC, de groepen moeten hier vlot kunnen passeren. Dit voor het afzetten én het ophalen van de leden.

- Op het einde van de activiteit worden de leden terug naar hun respectievelijke vak begeleid. Ze doen hun mondmasker terug aan en gaan dan zelfstandig naar hun ouders.

- Voor de volgende activiteit (11 oktober) kan je de aanwezigheid alvast vastleggen met volgende link: https://forms.gle/kb4ENWtnoaHrXBay5
Dit is verplicht, dus vergeet dit zeker niet!

We herinneren er wel graag aan dat de inschrijving per activiteit louter dient om aan contact-tracing te voldoen en NIET hetzelfde is als de inschrijving voor het werkjaar, waardoor uw kind/ jij verzekerd bent/is op onze activiteiten, dit kan nog steeds via volgende link: Inschrijven voor het werkjaar

We hopen dat deze regels ter harte worden genomen. Op die manier houden we het zo veilig als mogelijk voor iedereen.

Deze week waren we met een heel pak! Volgende activiteit hopelijk het zelfde verhaal, we kijken er al naar uit!
Tot dan!

Groetjes van de voltallige leidersgroep

Start werkjaar

Beste ouders,

volgende week zondag 4 oktober zal ons nieuw werkjaar zich op gang trekken. We bevinden ons in bijzondere tijden die vragen om bijzondere maatregelen.

Wij dienen ons de komende tijd aan kleurcode geel binnen jegdwerking te houden, wat betekent dat wij ons momenteel moeten houden aan de 'bubbel van 50', net zoals dit op kamp het geval was. Om zeker te zijn dat we deze niet overschrijden en ook de contact-tracing te vrijwaren, maken wij voor komende weken telkens een Google Form document aan. Deze is bereikbaar via de site en zal ook verschijnen op onze facebookpagina. Gelieve deze telkens in te vullen wanneer uw kind(eren) anwezig zal/zullen zijn op de activiteit. Dit is alvast het document voor de eerste activiteit: Inschrijven voor startdag

Je kan uw kind(eren) ook al inschrijven voor komend werkjaar via deze link: Inschrijven voor het werkjaar Opgelet! Je kind voorinschrijven voor een activiteit is niet hetzelfde als je kind inschrijven voor het werkjaar!

Verder zien wij ons ook genoodzaakt onze programmering licht aan te passen om overrompelingen bij aanvang en einde van activiteiten te voorkomen. Dit betekent concreet dat de kabouters, joro's en sjo'ers met de activiteit zullen starten om 13u30 en eindigen om 16u30 en dat de leeuwkes, knimmers en spé's starten om 14u en eindigen om 17u. Ook zullen wij meerdere drop & go zones voorzien, waar u uw kind dient af te zetten of op te halen, om zo vermenging van de bubbels te voorkomen.

Ook voor ons is het nog zoeken en het kan zijn dat er nog dingen aangepast worden wanneer wij merken dat niet alles optimaal verloopt. Bedankt voor uw begrip hiervoor en voor uw medewerking, samen komen we er zo door!

Met veel enthousiaste KSA-groetjes,
de leiding
KSA Oepites Zomergem

Brieven kamp

Aan alle briefschrijvende ouders, familie en ander kampfans/-sympathisanten

Dit jaar gaat ons kamp door @Witteweg 30, Bekkevoort

De, zich volop voorbereidende, leidinggroep

Kamp

Beste ouders, leden, leiding en overige kamp fans

Vandaag kunnen we officieel met de melding komen dat we dit jaar OP KAMP zullen gaan! De afgelopen dagen is er met de leidingsgroep hard gewerkt om een concreet kampplan uit te werken, die het kamp dit jaar voor uw kind en onszelf als leiding mogelijk zal kunnen maken! Een greep uit deze richtlijnen met de belangrijkste informatie, voor jullie als ouders, verschijnen hieronder.

Deze twee puntjes benadrukken/accentueren we graag nog eens extra:
1. Zoals in de richtlijnen staat, kan u inschrijven tot en met maandag 15 juni (opgelet, dit ipv 20 juni zoals eerder werd meegegeven), dit nog steeds via deze link:
https://ksa-oepites-zomergem.be/kamp
2. Het protocol/draaiboek waarop wij ons baseren is te lezen op https://www.ksa.be/corona-kampen en graag verwijzen wij jullie ook door naar https://ambrassade.be/nl/kennis/artikel/jeugdwerkzomer-faq-ouders , hierop zullen vragen specifiek van ouders te vinden zijn, op vele van jullie vragen zal daar dus vermoedelijk reeds een antwoord te vinden zijn.

Nog even samenvattend: Het kamp zal dit jaar kunnen doorgaan, maar zal dit hetzelfde zijn als de voorgaande jaren? Neen, dat is duidelijk, maar één ding staat vast. Er zal een cocktail van enthousiasme ontstaan gedurende dit kamp, doordat het enthousiasme groot zal zijn bij zowel onze leiding als jullie kinderen, onze lieftallige leden.
De bijgevoegde pictogrammen geven u ook nog eens een algemeen beeld van enkele richtlijnen. De onepager hier ook aanwezig, met de belangrijkste Jeugdwerkregels, kan ook besluitend eens overlopen worden.

Bij vragen? aarzel niet om contact op te nemen met ons via kampleiding@ksa-oepites-zomergem.be

Hopelijk zien wij jullie allen snel, gezond en wel op een fantastisch kamp, zéker wel!

De voltallige leidingsgroep

Kamp

Dag ouders en leden

Net zoals jullie zijn wij, de voltallige leidersgroep, blij dat we te horen hebben gekregen dat we deze zomer op kamp zouden mogen!

We zijn nu volop bezig met kijken wat er organisatorisch haalbaar is om ons kamp te kunnen laten doorgaan. Wanneer dit met de nodige aanpassingen mogelijk blijkt, zullen wij spoedig officieel groen licht voor dit kamp geven. Zodra er meer duidelijkheid is hierover, zal dit via onze officiële kanalen worden gecommuniceerd.

Als het kamp doorgaat, dan zal het wel niet zijn zoals andere jaren, maar ongetwijfeld nog steeds even leuk! We gaan er alvast alles aan doen om er voor jullie, de leiding en onze koks een plezant, maar veilig kamp van te maken.

Indien er vragen of opmerkingen zijn kan u steeds terecht bij de kampleiding op volgend e-mailadres:
kampleiding@ksa-oepites-zomergem.be

Groetjes en graag tot op kamp!
De voltallige leidersgroep

?Soub(l)(r)ieme mededeling voor IEDEREEN?

Beste ouders/leden, sympathisanten en verdere achterban,

Aan de grote liefhebbers van de Italiaanse keuken ?? of zuivere pasta-fanaten onder ons, wapen jullie maar met jullie vorkjes en messen/lepels! Want ook dit jaar is ie er weer bij! De Soubry-spaaractie is terug van de partij!
Wat smaakt er in deze tijden gedomineerd door corona beter dan een vers bordje spaghetti, aangerijkt met uw favoriete sausje? Pas, geen idee! Wij hebben alvast ook geen verrukkelijker voorstel dan de pasta van Soubry, neenee!
De komende mogelijks door quarantaine getinte weken verzamelen we net zoals vorig jaar opnieuw barcodes van deze overhéérlijke Soubry-pasta! Dit om kans te maken op enkele gratis porties pasta op kamp of om wie weet zélfs mee te dingen naar het binnenrijven van de grootse Pastabar! Via deze link (https://www.soubryopkamp.be/) kan u dit alles even nagaan. De deadline waartegen we alle barcodes trachten te verzamelen is 24 mei!

Dus, indien U ons wil steunen met enkele porties pasta op kamp, doneer je barcodes dan gerust in de brievenbus van de KSA! Past (d)a niet, begrijpelijk natuurlijk in deze tijden, geef ze dan gerust aan je favoriete leiding van ons groots KSA Soubry-inzamelteam als u ze ziet of op de eerstvolgende activiteit!

Alvast bedankt aan alle spaarders en onze welgemeende excuses aan diegenen die geen grote pasta-fan zijn! Dit omdat wij uw gezins- en bij uitbreiding familieleden die dit berichtje lezen, mogelijks aanzetten tot het eten van éxtra veel pasta! Maar bovenal, geniet ALLEN van de pasta uiteraard!

Paasontbijt

Beste ouders en leden,

Ten gevolge van het coronavirus kunnen we ons jaarlijks Paasontbijt zoals het onder normale omstandigheden doorgaat in de Oepites niet laten doorgaan.
Er zal dus geen ontbijt in onze geliefkoosde paastempel plaatsvinden. We vinden dit zeer jammer dus we proberen wel te bekijken als de optie afhalen of leveren van het ontbijt mogelijk is!
Zo kunnen we jullie op een andere manier toch voorzien van een heerlijk paasontbijt! ?

Van zodra we onze beslissing hebben gemaakt en alles wat duidelijker is voor ons communiceren we zo snel mogelijk hoe het paasontbijt er dit jaar zal uitzien!

Zorg goed voor elkaar en hopelijk weer tot snel! ?

Groetjes
De leiding ?

Corona-gevolgen

Beste leden en ouders,

Weinig verrassend komen wij met het jammere nieuws dat alle activiteiten tot minstens 31 maart niet zullen kunnen doorgaan door de verspreiding van het Corona-virus.

Dit weekend waren er sowieso geen activiteiten gepland, maar ook de komende weekends zullen er dus geen activiteiten plaatsvinden.

Er is nog geen zicht op de richtlijnen die vanaf april van kracht zullen zijn, maar wij communiceren verder wanneer hier meer nieuws over is.

Wij hopen uiteraard jullie zo snel mogelijk allemaal terug te zien!

Groetjes van de leiding

THE GREAT SJOMMEKES PANNENKOEKENBAK

SJOMMEKES-EVENTJESCOMITÉ PRESENTS:

Heeft u de afspraak met Valentijn gemist en wilt u dit goedmaken door uw geliefde(n) alsnog eens goed te verwennen met enkele hartverwarmende pannenkoeken? Of is een warme verse pannenkoek in deze grijze, door Dennis en Ciara getinte, dagen méér dan welgekomen? Dan bieden wij jou de ideale gelegenheid aan als antwoord op al deze problemen!

Kom op zaterdag 22 februari van 10u tot 17u naar onze Pannenkoekenbak @Hofbouwstraat 2B te Lievegem, hét heiligdom van puur genot, in de vorm van een schijfvormig goudgeel niet té missen aanbod! Op deze manier steun je de Sjo’ers en geef je hen een laatste duwtje in de rug, dit op hun weg naar een ongetwijfeld grootse activiteit!

Kostprijs: Democratische prijzen worden momenteel door ons Sjommekescomité bereid.

PS: Speciaal dankwoordje aan onze 3 promogirls van dit groots event: Louise, Alizé en Elise. (In willekeurige volgorde uiteraard, kwestie van hun zoveel mogelijk af te schermen voor mogelijks overenthousiaste fans)

Vriendjesdag 2 februari

Beste leden en ouders van - 12 en van de sjo'ers

Komende zondag 2 februari is het vriendjesdag!
Jullie kapoentjes mogen dus allemaal een vriendje meebrengen naar de KSA om eens te proeven van onze activiteit!

Deze zijn dan ook verzekerd en kunnen dus ten volle gratis genieten van deze fantastische activiteit!

Wees allen welkom! ?

Nieuwe werkjaar

Op 6 oktober wordt het KSA-jaar weer ingezet met een fantastische startactiviteit.

De kinderen worden om 14:00 verwacht om weer een prachtig jaar vol KSA-plezier tegemoet te gaan. We gaan spelen en ravotten als nooit te voren!

Wij heten jullie ook allen welkom om na de activiteit te genieten van een hapje en een drankje. Jullie kunnen er kennis maken met de leiding en dit is ook de perfecte gelegenheid om een uniform aan te schaffen voor uw zoon-/dochterlief. U kunt er ook een kijkje komen nemen naar zowel oude als nieuwe foto’s en als kers op de taart staat er ook een leuk springkasteel op de kinderen te wachten.

Tot dan!

Nieuwe website

Welkom op onze nieuwe website!
Wij zijn nog volop bezig met het verder ontwikkelen van de website en zijn functionaliteiten. Als u nog fouten ontdekt of opmerkingen heeft mag u die steeds doorsturen naar info@ksa-oepites-zomergem.be .